Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@02:35:17 GMT

حلوای آرد این برنج؛ دندان می شکند؟!

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۸۴۸۵

حلوای آرد این برنج؛ دندان می شکند؟!

گیلکی ها ضرب المثلی دارند که می گوید: " اونی پالدو گاز ایشکنه". یعنی حلوای آرد برنج او؛ دندان می شکند!.

به گزارش قدس آنلاین حالا این ضرب المثل گیلکی شده، مصداق برنج کاری در یکی از خشک ترین مناطق کویری خراسان رضوی یعنی شهرستان گناباد. حتی شنیدن خبر و گزارش این ماجرا از قاب جادویی تلویزیون و شبکه خراسان رضوی نیز در وهله اول هر مخاطبی را با این سئوال زیرلفظی انگشت به دهان می سازد که کشت برنج؛ آنهم در گناباد؟!.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به ویژه آنکه خبرنگار بخش خبری شامگاهی شبکه خراسان رضوی با آب و تاب فراوان از کشتِ برای اولین بار برنج در روستای زیبد شهرستان گناباد گزارش دهد. گزارشی که اخیرا روی آنتن رفت و مطابق با آن کشاورز زحمتکشی بنام صباغ  به کشت برنج در سطح سه هزار متر مربع از اراضی کشاورزی روستای زیبد شهرستان گناباد، در جنوب خراسان رضوی اقدام کرده است. "صباغ"؛ البته در توجیه این کار گفته، که به علت بارندگی‌های خوب امسال و جلوگیری از هدر رفت آب در روستای زیبد گناباد، به صورت آزمایشی اقدام به کشت برنج در بخشی از زمین‌های روستای زیبد، نموده، و اظهار امیدواری کرده، این کشت، نتیجه بخش باشد و بتواند محصول خوبی را برداشت نماید!. مطابق با پیش بینی های این کشاورز کج سلیقه؛ یک تن و ۸۰۰ کیلوگرم برنج از سطح سه هزار مترمربع در اوایل شهریورماه برداشت خواهد شد. وی البته تصریح کرده، از حدود سه ماه پیش اقدام به تولید خزانه جهت تولید نشاء برنج از بهترین نوع برنج‌های گیلان نموده و صفر تا صد تهیه نشاء برنج، توسط کشاورزان روستای زیبد صورت پذیرفته است!.
برای این کشاورز ساعی زحمتکش آرزوی توفیق و برداشتی پربرکت داریم اما خوب است کشاورزان پرتلاش جنوب خراسان رضوی بدانند که گناباد به خصوص  در بخش کشاورزی  ظرف سالهای گذشته با تبعات ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه شده و هم اینک درگیر خشکسالی مزمن و کمبود شدید منابع آبی است. گسترش بیابان، وقوع سیلابهای مخرب، برخاستن ریزگردها و وزش بادهای شدید از تبعات تغییرات اقلیمی در این منطقه است. همچنین اینک ۲۳۱ هزار هکتار از عرصه های طبیعی شهرستان گناباد در قالب چهار کانون فرسایش بادی در وضعیت بحرانی از نظر بیابانزایی قرار دارد و همجواری گناباد با کویرهای مرکزی و لوت عمرانی مزید این شرایط شده است. اضافه می شود که از دهه ۱۳۷۰ تاکنون میانگین بارندگی در گناباد ۵۰ میلیمتر کاهش و دمای هوا دو درجه سانتیگراد افزایش یافته و این روند با وجود اقدامها برای مهار کانونهای بحرانی و بیابانزدایی، بروز طوفانهای گرد و غبار را در جنوب خراسان رضوی تشدید کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد نیز با انتقاد شدید از کشت برنج در روستای زیبد از توابع کاخک گناباد، در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: کشت اولین بار برنج در شهرستان گناباد افتخار نیست؛ بلکه تضییع حقوق سایر کشاورزان است و هیچ توجیه اقتصادی ندارد.
 علیرضا حسین زاده خاطرنشان کرد: طی سال های اخیر برخی از کشت ها در گناباد مانند چغندرقند حذف شده، و حتی پنبه را محدود کرده ایم. کشت گندم را نیز کاهش داده، و توصیه به کشت جو نموده، تا دو آب کمتر مصرف نماید. حالا این کشاورز عزیز؛ با سلیقه و تدبیر شخصی و بصورت خودسرانه، بدون هرگونه هماهنگی با جهاد کشاورزی گناباد، اقدام به کشت برنج نموده، که خلاف مصوبه کارگروه ملی " سازگاری با کم آبی"، هیئت وزیران در سال ۹۶ است. بر اساس بخشی از این مصوبه؛ کشت برنج تنها در دو استان گیلان و مازندران انجام شده و سایر استانها به مدت سه سال متوقف شده است. اینکه امسال اندکی با ترسالی مواجه بوده، قابل پذیرش نیست و استفاده از محصولات پرمصرف آبی منجر به کاهش آب های زیرزمینی در منطقه می شود.
وی تصریح کرد: خبرنگار صدا و سیما در گناباد نیز بدون هماهنگی با این سازمان اقدام به تهیه گزارش کرده، و این کشت هرگز مورد تایید سازمان جهاد کشاورزی نیست و غیرقانونی است. وانگهی؛ این گزارش می تواند اثرات انگیزشی و تشویقی داشته باشد و صدا و سیمای استان کاری غیرحرفه ای انجام داده است. علاوه بر آن این سازمان را نیز با مشکلاتی روبرو ساخته، و همگان تصور می نمایند که با مجوز، هماهنگی و تحت نظارت ما این کشت صورت گرفته، در حالیکه اینگونه نیست.
وی افزود: بدون تعارف اگر آب بکارگیری در این کشت از چاه های کشاورزی باشد سریعا چاه مربوطه پلمپ و بسته می شود و تعارف نداریم اما ظاهرا آب مصرفی از قنات های محلی است.
گفتنی است؛ زیبَد مرکز دهستان زیبَد و یکی از روستاهای تاریخی بخش کاخک، شهرستان گناباد در استان خراسان رضوی است. همچنین خاطر نشان می سازد؛ هیئت وزیران در سال گذشته به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی، وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کرد تا نسبت به معرفی کشت‌های جایگزین برنج در خارج از استان‌های گیلان و مازندران اقدام و با فعالیت‌های ترویجی و اعطای کمک‌های فنی و اعتباری، حمایت‌های لازم را به‌عمل آورد. بر اساس این مصوبه، در خارج از استان‌های گیلان و مازندران، خشکه‌کاری برنج مشروط به آبیاری تحت فشار و نصب کنتور توسط متقاضی و یا تحویل حجمی و استفاده از حداکثر ۷ هزار مترمکعب آب در هکتار طی یک دوره کشت که به تایید مشترک جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای استان برسد، مجاز اعلام شده است. همچنین ارائه هرگونه حمایت و خدمات مرتبط با کشت برنج اعم از یارانه، نهاده‌های تولید، خرید توافقی، بیمه، تسهیلات، احداث و توسعه کارخانه شالیکوبی صرفاً در استان‌های گیلان و مازندران مجاز خواهد بود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: برنج برنج کاری گناباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۸۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد

مدیر عامل شرکت دانش بنیان مزبور روز یکشنبه افزود: این دستگاه با هدف برنامه ریزی و پایش، کنترل و آمارگیری تعداد کشتار در کشتارگاه های طیور و جلوگیری از کشتار بی رویه و کمبود گوشت و پروتئین در سطح کشور تولید شده است.

مهدی شیدایی ادامه داد: شمارش کشتار ماکیان و نصب دستگاههای مانیتورینگ در کشتارگاه‌های طیور و ارسال اطلاعات برای ادارات جهاد کشاورزی، دامپروری و غیره می تواند نقشی مهم و راهبردی در تامین گوشت مصرفی، خوراک طیور و پشتیبانی کشاورزی داشته باشد.

وی توازن نبودن تولید و مصرف گوشت طیور را از مشکلات مهم برشمرد و گفت: مانیتورینگ همزمان میزان تولید گوشت گرم همه استان‌ها در یک صفحه با قابلیت نظارت و کنترل توسط مسوولان و دست اندرکاران بخش زیادی از مشکلات را رفع می کند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: این دستگاه که توانایی شمارش انواع کشتار شامل، مرغ، بوقلمون، بلدرچین، شتر مرغ و غیره را دارد، هم اکنون بر روی سه کشتارگاه «سپید بال، سیمین بال و زرین بال» بستک شهرستان گناباد و استان خراسان رضوی نصب و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

شیدایی اضافه کرد: این دستگاه توانایی اتوماسیون خطوط کشتارگاه و سردخانه هوشمند و پس از کشتار طیور نیز دستگاه‌های اندازه گیری دما ویژه مرحله بسته بندی و سردخانه و همچنین دستگاه های مخصوص اندازه گیری دما بصورت برخط (آنلاین)، ویژه حمل طیور تا مقصد را دارد.
۳۰ شرکت دانش بنیان در مرکز رشد فناوری گناباد مشغول فعالیت هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • زمین ۹۰ درصد متقاضیان نهضت ملی مسکن گناباد تامین شد
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • سیلابی شدن رودخانه روستای کبوترکوه گناباد + فیلم
  • عزاداری شهادت صادق آل محمد در گناباد
  • سیلاب بخش‌ مرکزی گناباد را فرا گرفت
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی